DE VERBINDENDE EN ONDERSTEUNENDE TOOLKIT KANSMAKERS

Een doos & applicatie vol nieuwe kansen
met jongeren én met je team

 • Ontdek hier de ondersteunende tool uit jouw training die veiligheid genereert en bruggen bouwen met jongeren - en met je team - veel makkelijker faciliteert
 • Een praktisch handvat en werkvorm om zelf te in elk soort gesprek te gebruiken maar die je ook door kan leren aan cliënten.
 • Fijn om hybride te leren, door live met de tool aan de slag te gaan en ook online op eigen tempo vaardigheden en kennis te leren
 • Om de jongeren en volwassenen waar jij mee werkt authentieke sociale & communicatie-vaardigheden en dialoog te leren en het constructief omgaan met diversiteit een vaardigheid voor het leven wordt. 

JE HEBT DE KEUZE UIT 2 BASISVERSIES VAN DEZE TOOL:

Kansmakers thuis of op school

Bruggen bouwen thuis, op school, in een leefgroep, gezin .. Wanneer je o.a. participatie met jongeren en je team makkelijker wil faciliteren en problemen divers-sensitief en oplossingsgericht bespreekbaar wilt maken. 

Kansmakers leer je gebruiken via het professional-aanbod voor in het onderwijs of in het gezin.
Lees hieronder verder en ontdek wat er allemaal in het basispakket zit.

Kansmakers op het werk of in de organisatie

Bruggen bouwen op het werk, buurt, in een organisatie, ... Wanneer je o.a. participatie met jongeren en met je team makkelijker wil faciliteren en problemen oplossingsgericht en divers-sensitief bespreekbaar wilt maken. 

Kansmakers leer je gebruiken via het professional-aanbod voor in de organisatie en op het werk. 
Lees hieronder verder en ontdek wat er allemaal in het basispakket zit. 

WAT ZIT ER IN de BASIS KANSMAKERS-KIT VAN PROFESSIONALS?

DE BOX VOL NIEUWE MOGELIJKHEDEN
t.w.v. 147 euro incl. 21% BTW

 • Kleurrijke doos met alle materiaal, 25 x 32 cm.
 • Gespreksbord (95 x 95 cm) is een bedrukt tafeldoek die je zelfs kan wassen in het wasmachine. Lekker handig.
 • Boekje (21 x 21 cm) met o.a. stappenplan, de spelregels en begeleidingtips. 48 pag.
 • 36 gesprekskaartjes waar je oplossingen kan rond zoeken. In de Thuis/School versie gaat dit over diversiteits-thema's/problemen die thuis en in de school veel voorkomen. In de Werk/organisatie-versie over thema's/problemen op het werk, buurten en in organisaties. Je kan ook zelf themavragen kiezen of al spelend bepalen.
 • Doosje met 48 mooi geïllustreerde gevoelenskaartjes en 48 behoeftekaartjes
 • 50 actiefiches waar je de oplossing vlot kan omvormen tot een actieplan.
 • 200 kansenkaartjes, ideëenkaartjes die je zelf kan invullen en gebruiken.
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten. Handig om de gesprekstijd te timen

*Enkel voor Expert-traject: met uitbreidingskaartenset: voor professionals 'Bruggen bouwen met jongeren' (keuze uit in het gezin, op het werk, in de organisatie of in het onderwijs) twv. 97 euro

KANSMAKERS ONLINE  
t.w.v. 247 euro incl. 21% BTW 

 • Kansmakers E-learning & support
  • 3 maanden toegang tot de modules en Q&A's van je pakket. en online support op al je vragen zodat je het optimaal kan faciliteren twv. 150 euro 
 • Kansmakers online demo op maat
  • 
  1u30 online sessie Kansmakers zodat je het zelf kan ervaren, in groepje min. 2 max 4. personen. twv. 97 euro

* Belangrijk om weten: De Kansmakers-kit kan niet rechtstreeks door particulieren of eindgebruikers hier gekocht worden maar worden altijd geintroduceerd en aangekocht door een Kansmakers-expert-professional.

ONTDEK DE PROFESSIONALS TRAJECTEN VAN KANSMAKERS

 KANSMAKERS MET JONGEREN
IN HET ONDERWIJS 

De communicatie-training voor constructieve verbinding en diversiteit in scholen.
LEES MEER

De communicatie-training voor constructieve verbinding en diversiteit in gezinnen.

LEES MEER

De communicatie-training voor constructieve verbinding en diversiteit in  organisaties.

LEES MEER

De communicatie-training voor constructieve verbinding en diversiteit in op het werk.

LEES MEER

Vele voordelen voor jou

De gesprekstool is de ondersteunende basis maar Kansmakers is veel meer. Het is een manier om te vertragen en te gaan voelen, spreken en handelen naar de echt onderliggende behoeftes en oorzaken van problemen om zo samen naar duurzame oplossingen voor diversiteits-uitdagingen te gaan.

Valkuilen in communicatie verdwijnen

Door de spelregels en kennis over communicatie installeer je veiligheid, krijgt iedereen evenveel spreektijd en worden automatische reactiepatronen zoals oordelen, verdedigen, teveel praten, ... vermeden en worden ze er bewuster van.

Tijdsbesparend en duurzame oplossingen

Je spaart gesprekken en vergaderingen uit omdat je de oorzaak aanpakt en je oeverloze discussies en quickfixes vermijdt en sneller tot samen gedragen oplossingen komt. Je wint dus op korte en lange termijn tijd. Alsook kom je samen in actie.

Empowerment en verbinden van hoofd en hart

Deelnemers voelen zich gehoord en gelijkwaardig en nemen meer ownership. Door o.a. de structuur voor het proces en het doe-element met het verschuiven op gevoel van de kaartjes, verbind je je gevoel met je verstand.

Creativiteit vergroten en de kracht van diversiteit inzetten

Jong en oud leren creatiever en out-of-the-box denken en krijgen een breder perspectief door alle verschillende visies en ideeën. Een extra voordeel is dat je in de community ook kan leren van andere professionals.

Visuele en gestructureerde gespreksvorm

Deze werkvorm maakt gesprekken visueel, tastbaar en gestructureerder, maar ook ergens 'luchtiger'. De essentie, alsook de onderstroom, wordt op een systemische manier vanzelf zichtbaar op het 'spelbord' en je komt letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar.

Minder stress en conflict en meer verbinding

Veel stress ontstaat door moeilijke samenwerking, oordeel en onbegrip in relaties. Als je beter communiceert, samenwerkt en problemen in het individueel én algemeen belang duurzaam oplost, komt er meer rust en verbinding.

“Wat me opviel dat je als ouder of leerkracht geneigd bent om vaak met oplossingen te komen voor een probleem. Terwijl de jongere met een nog mooiere oplossing uit zichzelf komt via Kansmakers.

Amy Keijzer, Jongeren - en oudercoach bij Familiepraktijk vrij

BIJBESTELLEN VOOR KANSMAKERS-EXPERTS

Welkom Kansmaker-ambassadeur! Wanneer je als professional het Kansmakers expert-traject hebt doorlopen en ermee aan de slag gaat binnen jouw praktijk, school, organisatie of buurt, kan jij deze methodiek ook aanleren aan je cliënten. Zo kan je als ambassadeur hier extra materiaal bijbestellen. Gebruik je unieke code die je hebt ontvangen om je bestelling(en) online met korting te kunnen doen.

KANSMAKERS-BASISKIT
THuis of op school 

Doos + online applicatie, gespreksmethode
voor 'eindgebruiker': jongeren zowel als volwassenen, thuis, in de praktijk of op school.

KANSMAKERS-BASISKIT
OP HET WERK oF IN DE ORGANISATIE 

Doos + online applicatie, gespreksmethode voor
voor 'eindgebruiker' jongeren zowel als volwassenen, op het werk, buurt of in de organisatie

GESPREKSBORD

Afwasbaar gesprekbord (95 x 95 cm)

KANSENKAARTJES

200 Kansenkaartjes om ideeën te verzamelen (85 x 55mm)

ACTIEFICHES

Blok met 50 afscheurbare actiefiches (A4) 

TEKSTBALLON + KRIJTSTIFT

Met krijtstift beschrijfbare tekstballon voor de themavraag 

KANSMAKERS 
ONLINE APPLICATIE PARTICULIER USER

VOORLOPIG NOG NIET MOGELIJK.
NAAR DE TOEKOMST OOK APP & COMMUNITY
naar particulieren 

KANSMAKERS 
ONLINE APPLICATIE PROFESSIONAL USER

Extra user (bv schoolteam) voor toegang tot online applicatie met extra e-learnings, cocreatieforum voor professionals en online support. Dit is bedoeld voor de professionals die anderen begeleiden

KANSMAKERS-UITBREIDINGSET
Bruggen bouwen IN HET GEZIN

voor Kansmakers professionals: 24 gespreksvragenkaartjes en 52 oplossingskaartjes rond 'bruggen bouwen in het gezin' om deze knowhow & vaardigheden rond divers-sensitieve communicatie en gelijkwaardige besluitvorming optimaal te laten integreren.

KANSMAKERS-UITBREIDINGSET
bruggen bouwen IN HET ONDERWIJS

voor Kansmakers professionals: 24 gespreksvragenkaartjes en 52 oplossingskaartjes rond 'bruggen bouwen in het onderwijs' om deze knowhow & vaardigheden rond divers-sensitieve communicatie en gelijkwaardige besluitvorming optimaal te laten integreren.

KANSMAKERS-UITBREIDINGSET
BRUGGEN BOUWEN IN DE ORGANISATIE

voor Kansmakers professionals: 24 gespreksvragenkaartjes en 52 oplossingskaartjes rond 'bruggen bouwen in de organisatie' om deze knowhow & vaardigheden rond divers-sensitieve communicatie en gelijkwaardige besluitvorming optimaal te laten integreren.

KANSMAKERS-UITBREIDINGSET
BRUGGEN BOUWEN OP HET WERK

voor Kansmakers professionals: 24 gespreksvragenkaartjes en 52 oplossingskaartjes rond 'bruggen bouwen op het werk' om deze knowhow & vaardigheden rond divers-sensitieve communicatie en gelijkwaardige besluitvorming optimaal te laten integreren.

Ontdek meer hoe met de 'Kansmakers-methode' samenwerken en problemen oplossen met jongeren makkelijker maakt

Kansmakers is o.a. gebaseerd op studies rond gemeenschapsvorming van Het ABCD Institute aan de Northwestern University in Illinois, dat in 1995 werd opgericht. Het aantrekkelijke van de ABCD-aanpak (Asset Based Community Developement) is dat in plaats van zich vooral op de tekortkomingen van een wijk of buurt te richten, het aan de andere kant begint. Ze waren ervan overtuigd dat je gemeenschappen opbouwt door je te richten op de positieve kwaliteiten en capaciteiten van mensen en die te versterken en betrekken door participatie. Ontdek nog andere onderzoeken waar Kansmakers op gebaseerd is en waarom met deze methode participatie en samenwerken makkelijker wordt.

"We moeten ook vooral de noden van het kind tegemoetkomen. Wanneer we daar meer in gaan investeren in onze samenleving, dan geven we de komende generatie een stevig fundament om al de uitdagingen het hoofd te bieden. Niet vanuit een brein dat vroeg wordt geprogrammeerd om te overleven maar een om ten volle te leven.”

Binu Singh, baby- en kinderpsychiater aan het UPC KU Leuven

>