Over Kansmakers
What's in a name? Kansmakers wil in problemen rond diversiteit nieuwe kansen zien. Samen die kansen met je team en met jongeren creëren, en zo ook meer kansen geven, de 'kansmakers' voor die verandering samen ontdekken en iedereen zich een kansmaker, namelijk een favoriet en gewaardeerd laten voelen.
WIE STAAT ER ACHTER KANSMAKERS?
Mijn professionele ervaring ligt in 25 jaar als zelfstandig vormgever, freelance art director van magazines zoals Vitaya en Libelle, branding specialist en website vormgever. Daarnaast schoolde ik me sinds 2007 bij als coach/trainer. Ik gaf enkele jaren creatieve workshops met krachttools voor kinderen en tieners. Alsook begeleidde ik trainingen en buitenlandse retraites rond persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, waaronder een moeder/tienerweek.
SPANNINGSVELD TUSSEN BELONGING EN BECOMING
Telkens zag ik bij velen - inclusief mezelf - de spanning tussen verbinding en erbij horen (belonging) én zelfrealisatie en jezelf helemaal kunnen zijn (becoming). Dit zijn 2 basisbehoeftes van elke mens, jong en oud. Ik zag dat er vanuit dat spanningsveld én vanuit vroegere kwetsuren dikwijls de kennis en vaardigheden ontbraken om die twee te verbinden. Wij-zij verhalen, pleasen, oordeel, groepsdruk, angst, afwijzing, manipuleren, projectie, ... Dit verdeelt en geeft stress. Ik heb het zelf meegemaakt en die verdeeldheid en druk raakte me zo diep. Ik miste vaardigheden om vanuit mijn gevoelens en behoeftes te spreken, en vond het moeilijk om grenzen aan te geven uit angst om de verbinding te verliezen. De spanningen gaven zoveel stress dat ik hierdoor een burn-out en angststoornis ontwikkelde. Die stress herken ik ook bij jongeren, zeker in het 'anders' voelen, of het nu door neuro-diversiteit is of door een andere culturele afkomst, het evenwicht tussen 'erbij horen' en 'jezelf zijn' is broos in deze maatschappij
VERBINDEN MET JEZELF EN MET ANDEREN
Verbindende communicatie en vernieuwende lichaamskennis om uit vecht/vlucht/verstijf-reacties te geraken hebben me geholpen om te helen en nu kan ik mezelf zijn met anderen en liefdevolle grenzen geven.
BETER JONGERENWELZIJN
Om divers-sensitieve communicatie en authentieke samenwerking makkelijker te faciliteren en ook aan jongeren en hun begeleiders door te geven, ontwikkelde ik als spin-off van de Kandoe-methode, de dialoogmethode & cocreatie-applicatie Kansmakers: waar becoming en belonging hand in hand gaan en diversiteit en samenwerking een rijkdom wordt.
Missie & visie: 8 beweegredenen
Meer verandering van binnenuit
Meer veiligheid en verbinding
Problemen meer systemisch aanpakken
Meer gelijkwaardigheid en participatie
Een stevige basis
"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together." Een mooi Afrikaans spreekwoord waar, in onze individualistische, rationele maatschappij vaak de tools, kennis en vaardigheden missen om dit écht te kunnen toepassen en realiseren. Ontdek hier de basis waarom constructief omgaan met diversiteit met Kansmakers wel makkelijker samen kan lukken.
Gelijkwaardige participatie
Kansmakers integreert het belang van participatie en bottom up-benadering van jongeren en teams voor meer betrokkenheid en positieve verandering.
Lees meer
Ontstressen & belichamen
Kansmakers zorgt mee voor veiligheid voor ons lichaam zodat je uit fight-flight en freeze modus leert gaan en je je verankerd voelt in gevoelens van veiligheid en rust in dialoog.
lees meer
Geweldloze communicatie
Kansmakers ondersteunt via verbindende communicatie om meer veroordeelloos en met verantwoordelijkheid voor eigen gedachtes, gevoelens en behoeftes te kunnen communiceren.
lees meer
Gamebased-learning
Kansmakers hanteert de kracht van spel zodat het een veilige omgeving genereert waarin je de vrijheid hebt om dingen te ervaren die je in het dagdagelijks leven nog niet zomaar kan.
lees meer
"In tijden van crisis en problemen vind ik het belangrijk en essentieel om je ook te richten op de nieuwe kansen die erin verscholen liggen.”
Noortje Wiesbauer, oprichtster Wereldburger Academie.
"Sociale stress en pijn kan dezelfde intense stress-reacties geven in ons lichaam alsof we door een tijger achterna gezeten worden. We moeten samen de biologische triggers begrijpen, reguleren en de connectie herstellen. Verbindende communicatie is daarin heel belangrijk om het stress-systeem te kalmeren.”