De speelse, ontspannende manier van communicatie om bruggen te bouwen SAMEN met jongeren

Makkelijker naar authentieke verbinding &
constructief omgaan met diversiteit

 • Merk je in het coachen of begeleiden van jongeren vaak lastig gedrag en stress- en angstklachten?
 • Merk je dat de communicatie niet altijd stroomt en en vind je het oh zo herkenbaar voor velen dat het moeilijk is open en eerlijk vanuit behoefte- en gevoelensniveau te kunnen spreken?
 • En zorgt diversiteit bij jongeren (maar soms ook in je team) vandaag dikwijls voor spanning, conflict en wrijvingen in plaats van constructieve samenwerking en fijn samenleven?
 • Wil jij zelf misschien ook minder druk en niet alleen aan de kar trekken?
 • Sta je open voor een methodiek om makkelijker betrokkenheid, authentieke verbinding en samen aan een zeel trekken te faciliteren naar een beter jongerenwelzijn? 

Met de Kansmakers-kit en begeleide training over deze gespreksmethodiek maak je van communicatie een krachtig authentiek bindmiddel met jongeren én ook met je team, betrek je iedereen bij oplossingen voor problemen, verbeter je het welzijn én staan de neuzen in dezelfde richting

NA DEZE TRAINING...

 • kan je als professional makkelijker ontstressend, verbindend communiceren met jongeren en hen dat ook leren
 • ervaar je de positieve impact op stress, psychische problemen en communicatie door de vernieuwende kennis over de werking van ons lichaam en ons zenuwstelsel via de polyvagaaltheorie van Porges.
 • kan je makkelijker en authentiek alle soorten problemen bespreekbaar maken in je werking met jongeren en heb je samen gedragen besluitvorming waardoor iedereen beter meewerkt ipv tegenwerkt en zich gehoord voelt. 
 • kan je het erkennen en spreken vanuit hun gevoelens, behoeftes en meningen bij jongeren makkelijker laten ontwikkelen zodat ze trouw en dicht bij zichzelf kunnen blijven, samen met anderen.
 • kan je de dagdagelijkse communicatie met jongeren maar ook met je team onderling verbeteren en heb je altijd een handige werkvorm om iedereen mee te betrekken om samen oplossingen te vinden en een actieplan uit te voeren. 
 • verlies je minder tijd met besprekingen, brandjes blussen, .. omdat je duurzamer tot oplossingen komt.
 • én ervaar jij minder druk en verantwoordelijkheid en geniet je de kracht van participatie met jongeren en andere professionals


“Laat mensen weten wie jij echt bent en welke verbeteringen je wenst te zien in de maatschappij. Dit moet als eerste uit de jongere zelf komen. Kansmakers brengt mensen hierbij echt authentiek samen en verbindt op een constructieve manier al de verschillende meningen, behoeftes en culturen.”

“Laat mensen weten wie jij echt bent en welke verbeteringen je wenst te zien in de maatschappij. Dit moet als eerste mee uit de jongere zelf komen. Kansmakers brengt jong en oud hierbij echt authentiek samen en verbindt op een constructieve manier al de verschillende meningen, behoeftes en culturen.”

Lamine Sambou, jongerenbegeleider en muzikant

De ontstressende en verbindende
samenwerkingsmethodiek op jouw maat

Samen jezelf zijn, dat is pas sterk! Ontdek de 3 onderdelen in de impactvolle trajecten voor de bruggenbouwers met jongeren.

Live (of online) training op maat

Zelf ervaren is de beste manier om iets te leren. Vandaar starten we met jou deze methodiek te laten ervaren rond eigen uitdagingen en word je verder goed begeleid. Zodat jij het positieve effect kan merken op communicatie, stress en samenwerking én van daaruit Kansmakers ook makkelijk leert toepassen met jongeren. 

Online academy & community

In de online app vind je de academy met de e-learnings en de opnames van de masterclasses en Q&A's. Je kan er op eigen tempo de nieuwe vaardigheden, kennis en methode leren. 
In de besloten community van professionals krijg je tips, kan je vragen stellen, elkaar inspireren en co-creëren.

De Kansmakers-kit 

Je ontvangt de Kansmakerskit met alle benodigdheden en alles uit jouw pakket toegestuurd bij de start van het traject.
Deze tool is de basis en ondersteunende werkvorm van deze training en nieuwe manier van ontstressend, verbindend communiceren en samenwerken naar een beter jongerenwelzijn. Lees hier meer over de kit.

88%
is de gemiddelde tevrEdenheids-score van de training
99%
  VAN DE deelnemers  VOELDE ZICH GEHOORD NA KANSMAKERS
92%
vond respect en luisteren naar elkaar vanzelf gaan

na bevraging bij 100 deelnemers (40 jongeren/60 volwassenen) UIT verschillende Kansmakers-trainingen/sessies.

"Tijdens de een-op een Kansmakers-sessie rond 'Hoe kan ik van uitstelgedrag naar meer zelfdiscipline gaan?' kwam ik tot bepaalde inzichten die ik anders niet zo bewust ervaar. Doordat Katrien meeging in het spel en ook haar eigen ervaringen en werkpunten rond het thema besprak, kreeg je niet het gevoel dat je gecorrigeerd werd. Daarna sloten we af met een haalbaar actieplan en merkte we na een week een wezenlijke verbetering naar zelfdiscipline."

Olivier Hendrickx, stagaire communicatie en marketing


Hoi,

Ik ben Katrien


Ik kom als hooggevoelige coach en ondernemer uit een familie van warme maar hardwerkende tuinbouwers die wegens drukte en gebrek aan vaardigheden veel emoties en pijnlijke ervaringen onderdrukten. 'Niet flauw doen'  of 'laat het gewoon los' was toen bij hen het motto ( maar eigenlijk bijna overal in de maatschappij). Ofwel werd er alles onbeholpen of verwijtend uitgegooid onder het mom 'klinkt het niet, dan botst het wel'. Ook in samenwerkingen zag ik later dat patroon terugkomen. Extraverten waren het 'kwijt' en bij introverten of pleasers - zoals ik toen - zocht het een weg naar 'binnen'. Beiden manieren zijn niet constructief en brachten me zelf pijnlijke ervaringen en trauma's. Die ik dan weer op mijn beurt eerst onderdrukte en me sterk hield. 

Toen mijn autonoom zenuwstelsel helemaal ontregeld bleek door opgestapelde chronische stress, zette ik mijn onderneming uiteindelijk “on hold” en ging ik de cirkel doorbreken. 'The body holds the score' is een baanbrekend boek van psychiater Bessel van der Kolk en de titel zegt al veel over mijn verhaal én... dat van heel veel volwassenen en jongeren.

Ik leerde om mild te zijn voor mezelf, pijnlijke zaken bespreekbaar te maken, niets meer te onderdrukken maar op een authentieke, verbindende manier uit te spreken vanuit behoefte- en gevoelsniveau en de anderen daar ook in uit te nodigen. Dat is heel helend merkte ik. 
Vanuit de cruciale kennis van de polyvagaaltheorie van Porges en de hernieuwde verbinding met mijn lichaam kan ik ook communicatie bewuster ontstressen (door uit onze vecht/vlucht/verstijfreacties te gaan).
Zo ervaar ik echt veel meer harmonie en authenticiteit in al mijn relaties en samenwerkingen. Kansmakers maakt verbindend communiceren en constructief samenwerken in 'kleine' en 'grote' problemen en uitdagingen veel makkelijker. Om zo ook echt samen voor ons welzijn te zorgen.

Ik geniet van dit via Kansmakers ook aan jongeren en begeleiders  te kunnen doorgeven. Want samen jezelf zijn, dat is pas sterk!

Katrien De keyzeR
communicatietrainer, methodeontwikkelaar en levensgenieter
meer lezen


Ga voor KANSMAKERS en BRENG KRACHTIG & authentiek
TEAMWORK MET JONGEREN IN JE OrGANISATIE 

Overal breng jij hierdoor meer empowerment, verbinding en begrip bij jongeren en je team. Heel welkom, kansmaker(s)! Je hebt de keuze uit 3 pakketten.

KaNSMAKERS
EXPLORER

Voor wie het graag alleen met begeleiding ontdekt

 • 1 online (of live bij Kansmakers) individuele demo op maat (1u30)
 • 3 live masterclasses (1/maand)
 • E-learning (2 modules) 
 • 3 Q&A’s waar je al je vragen kan stellen (1/maand)
 • 3 maanden toegang tot de community van professionals
 • 1 Kansmakers-kit (doos + online app) meer info
 • Certificaat als Kansmakers-facilitator 
 • 1 online opvolggesprek/coaching 1u
 • 3u live workshop op locatie van je organisatie
 • +4 u live training op jouw locatie of onze locatie
 • extra kaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatie'
 • extra e-learning en masterclass als expert
 • onbeperkt online support en vragen stellen

nu € 497 ipv € 597

incl. BTW

Waarom voor dit traject kiezen?

 • Als je na een introductie deze methodiek in de basis graag zelf verder ontdekt maar wel graag 3 maanden daarover kan vragen stellen.
 • Als je masterclasses volgen fijn vindt maar geen tijd of interesse hebt om je te verdiepen via de e-learning
 • Als je jongeren en hun omgeving makkelijker wilt leren betrekken bij het oplossen van uitdagingen en problemen.
 • Als je van hulpvraag naar oplossingen en actieplan wilt gaan op een speelse, ontspannende manier waar iedereen graag aan wil meewerken ipv tegenwerken.
 • Als je van communicatie een authentiek bindmiddel wil maken samen met jongeren.
 • En veel meer redenen :-) , zie deze hele pagina en lees ook hier de grootste voordelen.  

Waarover gaan de masterclasses?

 1. Hoe de kennis van ons zenuwstelsel een enorm positieve impact heeft op ons mentaal welzijn.
 2. Hoe communicatie met jongeren vlotter ontstressen en aan vertrouwen en betere samenwerking bouwen
 3. Hoe authentiek verbindende communicatie ‘the new way’ dagdagelijks samen toepassen en het jongerenwelzijn verhogen.
 4. BONUS MASTERCLASS: Over zelfregulatie en co-regulatie als Kansmakers-expert  (enkel bij expert)

Wat zit er juist in de e-learning?

BASIS

 • Module 1: Start to Kansmakers
  Optimaal de methodiek leren faciliteren
 • Module 2: Participatie met jongeren
  Van wantrouwen naar betrokkenheid


VERDIEPING

 • Module 3: Belichaamde verandering
  Van stress naar ontspanning in je lijf en relaties
 • Module 4: Verbindend communiceren & diversiteit
  Van verdeling naar authentieke verbinding
 • Module 5: Speels het leven leren
  Van angst naar openheid
 • Module 6: Verandering van binnenuit
  Van reactiemodus naar samen in creatiemodus

EXPERTISE

 • Module 7: Kansmakers-expert
  Verdieping en doorgeven van de methodiek
 • Module 8: Werken met de kaartenset
  Doorgeven van authentieke verbindende communicatie-vaardigheden aan jongeren
   

Wat zit er in deze Kansmakers-kit?

 • Het gespreksbord (95 x 95 cm) 
 • Handleiding (21 x 21 cm), 48 pagina's
 • 36 gesprekskaartjes
 • 50 actiefiches (+ online actiefiche)
 • 200 kansenkaartjes
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten.
 • De uitbreidingkaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatiej
  (enkel bij expert-traject)
 • 3 maanden toegang tot online app met cocreatie-community van professionals & e-learning
  Meer info over de Kansmakers-kit zie hier.


** Je kan eventueel starten met explorer en later upgraden naar experience of expert .


KaNSMAKERS
EXPERIENCE

Voor wie het graag samen in groep met begeleiding ervaart

 • 1 online (of live bij Kansmakers) individuele demo op maat (1u30)
 • 3 live masterclasses (1/maand)
 • E-learning (5 modules) 
 • 3 Q&A’s waar je al je vragen kan stellen (1/maand)
 • 3 maanden toegang tot de community van professionals
 • 1 Kansmakers-kit (doos + online app) meer info 
 • Certificaat als Kansmakers-organisatie
 • 1 online opvolggesprek/coaching 1u
 • 3u live workshop op locatie van je organisatie
 • +4 u live training op jouw locatie of onze locatie
 • extra kaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatie'
 • extra e-learning en masterclass als expert
 • onbeperkt online support en vragen stellen

Vraag prijs op maat

naargelang aantal deelnemers en afstand 

Waarom voor dit traject kiezen?

 • Als je deze methodiek graag samen live wil ervaren in je organisatie met je team en ook 3 maanden support krijgt om hier in te groeien.
 • Als je zelf graag rond een communicatie-thema in je werking/team begeleid wordt van uitdaging tot oplossingen en concreet actieplan.
 • Als je (team) het fijn vindt om op eigen tempo nog te verdiepen via de masterclasses en e-learnings.
 • Als je jongeren en hun omgeving makkelijker wilt leren betrekken bij het oplossen van uitdagingen en problemen.
 • Als je bij jongeren van hulpvraag naar oplossingen en actieplan wilt leren gaan op een speelse, ontspannende manier waar iedereen graag aan wil meewerken ipv tegenwerken.
 • Als je van communicatie een authentiek bindmiddel wil maken samen met jongeren maar ook met je team.
 • En veel meer redenen :-) , zie deze hele pagina en lees ook hier de grootste voordelen.

Waarover gaan de masterclasses?

 1. Hoe makkelijker en optimaal een verbindend, gelijkwaardig en veilig klimaat creëren met jongeren
 2. Hoe communicatie met jongeren vlotter ontstressen en aan vertrouwen bouwen (met oa de polyvagaaltheorie van Porges)
 3. Hoe authentiek verbindende communicatie ‘the new way’ dagdagelijks samen toepassen en het jongerenwelzijn verhogen.
 4. BONUS MASTERCLASS: Over zelfregulatie en co-regulatie als Kansmakers-expert  (enkel bij expert)

Wat zit er juist in de e-learning?

BASIS

 • Module 1: Start to Kansmakers
  Optimaal de methodiek leren faciliteren
 • Module 2: Participatie met jongeren
  Van wantrouwen naar betrokkenheid


VERDIEPING

 • Module 3: Belichaamde verandering
  Van stress naar ontspanning in je lijf en relaties
 • Module 4: Verbindend communiceren & diversiteit
  Van verdeling naar authentieke verbinding
 • Module 5: Speels het leven leren
  Van angst naar openheid
 • Module 6: Verandering van binnenuit
  Van reactiemodus naar samen in creatiemodus

EXPERTISE

 • Module 7: Kansmakers-expert
  Verdieping en doorgeven van de methodiek
 • Module 8: Werken met de kaartenset
  Doorgeven van authentieke verbindende communicatie-vaardigheden aan jongeren 
   


Wat zit er in deZE Kansmakers-kit?

 • Het gespreksbord (95 x 95 cm) 
 • Handleiding (21 x 21 cm), 48 pagina's
 • 36 gesprekskaartjes
 • 50 actiefiches (+ online actiefiche)
 • 200 kansenkaartjes
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten.
 • De uitbreidingkaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatiej
  (enkel bij expert-traject)
 • 3 maanden toegang tot online app met cocreatie-community van professionals & e-learning
  Meer info over de Kansmakers-kit zie hier.


** Je kan eventueel starten met explorer en later upgraden naar experience of expert .


KaNSMAKERS
EXPERT

Voor wie graag expert wil worden in deze methodiek

 • 3 online (of live bij Kansmakers) individuele demo's op maat (3 x 1u30)
 • 4 live masterclasses (1/maand)
 • E-learning (8 modules)
 • 3 Q&A’s waar je al je vragen kan stellen (1/maand)
 • 3 maanden toegang tot de community van professionals
 • 1 Kansmakers-kit (doos + online app) meer info 
 • Certificaat als Kansmakers-expert 
 • 1 online opvolggesprek/coaching 1u
 • 3u live workshop op locatie van je organisatie
 • +4 u extra live training op jouw of onze locatie
 • extra kaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatie'
 • extra e-learning en masterclass als expert
 • onbeperkt online support en vragen stellen

Vraag prijs op maat

naargelang aantal deelnemers en afstand 

Waarom voor dit traject kiezen?

 • Als je graag wilt verdiepen als expert in deze gespreksmethodiek zelf ,maar eventueel ook als team.
 • Als je graag deze methodiek aan anderen wil aanleren te gebruiken.
 • Als je dus authentiek verbindende, communicatie-vaardigheden aan jongeren wilt leren op een fijne manier.
 • Als je graag intensiever begeleid wordt gedurende 3 maanden.
 • Als je (team) het fijn vindt om op eigen tempo nog te verdiepen via de masterclasses en e-learnings.
 • Als je zelf daarnaast ook graag rond een communicatiethema in je werking/team begeleid wordt van uitdaging tot oplossingen en concreet actieplan.
 • Als je ook jongeren en hun omgeving makkelijker wilt betrekken bij het oplossen van uitdagingen en problemen.
 • Als je van hulpvraag naar oplossingen en actieplan wilt gaan in je werking op een speelse, ontspannende manier waar iedereen graag aan wil meewerken ipv tegenwerken.
 • Als je van communicatie een authentiek bindmiddel wil maken samen met jongeren en met je team.
 • En veel meer redenen, :-) zie deze hele pagina en lees ook hier de grootste voordelen  

Waarover gaan de masterclasses?

 1. Hoe makkelijker en optimaal een verbindend, gelijkwaardig en veilig klimaat creëren met jongeren
 2. Hoe communicatie met jongeren vlotter ontstressen en aan vertrouwen bouwen (met oa de polyvagaaltheorie van Porges)
 3. Hoe authentiek verbindende communicatie ‘the new way’ dagdagelijks samen toepassen en het jongerenwelzijn verhogen.
 4. BONUS MASTERCLASS: Over zelfregulatie en co-regulatie als Kansmakers-expert

Wat zit er juist in de e-learning?

BASIS

 • Module 1: Start to Kansmakers
  Optimaal de methodiek leren faciliteren
 • Module 2: Participatie met jongeren
  Van wantrouwen naar betrokkenheid


VERDIEPING

 • Module 3: Belichaamde verandering
  Van stress naar ontspanning in je lijf en relaties
 • Module 4: Verbindend communiceren & diversiteit
  Van verdeling naar authentieke verbinding
 • Module 5: Speels het leven leren
  Van angst naar openheid
 • Module 6: Verandering van binnenuit
  Van reactiemodus naar samen in creatiemodus

EXPERTISE

 • Module 7: Kansmakers-expert
  Verdieping van de methodiek
 • Module 8: Werken met de kaartenset
  Doorgeven van authentieke verbindende communicatie-vaardigheden aan jongeren

Wat zit er in deze Kansmakers-kit?

 • Het gespreksbord (95 x 95 cm) 
 • Handleiding (21 x 21 cm), 48 pagina's
 • 36 gesprekskaartjes
 • 50 actiefiches (+ online actiefiche)
 • 200 kansenkaartjes
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten.
 • De uitbreidingkaartenset 'Bruggen bouwen met jongeren in de organisatie'
 • 3 maanden toegang tot online app met cocreatie-community van professionals & e-learning
 • Meer info over de Kansmakers-kit zie hier.


** Je kan eventueel starten met explorer en later upgraden naar experience of expert .


ENKELE ORGANISATIES DIE KANSMAKERS AL MEE UITDRAGEN

WAAROM NU?

 • jongeren en teams staan onder druk en stress en/of voelen zich vaak niet thuis in bestaande systemen en regels (en misschien ervaar jij dat zelf ook?)
 • jij weet dat de nood aan meer authentieke verbinding en beter omgaan met diversiteit groot is in de maatschappij
 • je voelt voldoening wanneer je samen tot betrokkenheid en oplossingsgerichte gesprekken komt met jongeren en met collega's.
 • je wil je graag ondersteund voelen met kennis en een laagdrempelige methode waarbij je iedereen (extravert én introvert, denkers en doeners, spiritueel en down to earth, allochtoon en autochtoon, ... ) kan betrekken en laten participeren in constructieve communicatie en samenwerking
 • als je het nu doet win je dus tijd doordat problemen makkelijker opgelost worden en jongeren maar ook hun omgevingen meer meewerken ipv tegenwerken 
 • zonder deze ontstressende & authentieke verbindende communicatievaardigheden is de kans groot dat nog meer jongeren én ook professionals uitvallen met druk en spanningen die zich opstapelen.

Interesse en nog twijfels of vragen?

Of mail katrien@kansmakers.be of bel me op 04745273918

Enkele Kansmakers aan het woord

Sanderella Metin, apotheker-assistente en student bedrijfsmanagement over hoe makkelijker je dichter naar elkaar komt en zaken bespreekbaar maakt.

Kansmakers is voor jongerenbegeleider LAMINE SAMBOU een ideale methode om mensen samen te brengen en meer begrip voor elkaar te krijgen. 

Kasia Kaminska vindt als trainer Kansmakers een krachtige tool om mensen makkelijker echt te laten luisteren naar elkaar en onbewust uit de eigen denkpatronen te halen en open te staan voor de mening van een ander.

Seliha Buelens is half turks-half vlaams, diversiteit omarmen vindt ze belangrijk. Ze merkt dat in dialogen dikwijls tegengestelde meningen botsen. Kansmakers ziet zij als ideale methode om meningsverschillen oplossingsgericht bespreekbaar te maken 

faq

 • OVER DE METHODIEK

 • OVER DE APP

Is de methode toegankelijk voor elk type persoon en leeftijd?

Ja, Kansmakers is toegankelijk en laagdrempelig en mits goede begeleiding van de gespreksleider kan je met jong en oud hiermee in gesprek vanaf de leeftijd van 10 jaar. Ook qua achtergrond of cultuur zijn er geen beperkingen omdat het net de kracht van diversiteit en gelijkwaardigheid inzet en iedereen zich er veilig kan voelen om in gesprek te gaan. De uitkomst en oplossingen door Kansmakers zijn net gebaad door verschillende invalshoeken, persoonlijkheden en visies samen te brengen zodat je een bredere kijk hebt.

Voor welke problemen kan je het allemaal inzetten?

Je kan alle soorten problemen en uitdagingen samen aanpakken. De vaardigheden die je leert kan je in alle dagdagelijkse situaties toepassen en de communicatie, empowerment en samenwerking voelen verbeteren. Met de tool vertrekt je door de kernvraag te bepalen en die oplossingsgericht te formuleren. Die begint altijd met "Hoe...?" of "Wat...?" Je hebt praktische thema's zoals "Hoe kunnen we ons ochtendrush optimaal organiseren?" tot welzijnsthema's zoals "Hoe kunnen we de communicatie in ons gezin verbeteren?". Er zitten 36 vragen in de doos, maar je kan ze onbeperkt zelf bijmaken naargelang jullie eigen ervaringen en situaties. Hoe je de kernvraag bepaalt, wordt ook uitgelegd hoe je dat het makkelijkst doet. 

Kan je het ook met anderstaligen gebruiken?

Ja, dat kan. De doos, de benodigheden en de applicatie zijn momenteel enkel in het Nederlands beschikbaar, maar eens je de methode onder de knie hebt, kan je het zelf als gespreksleider uitleggen aan anderstaligen. Je kiest dan wel voor een taal per gesprek waarin ieder van de groep zich kan uitdrukken, lezen en schrijven. Dan kunnen ze door blanco kaartjes in de afgesproken taal te beschrijven het implementeren in de methode.

Hoeveel tijd neemt het in beslag om het te doen?

Het traject duurt 3 maanden omdat dit iedaal is om de methdotiek, kennis en vaardigheden echt eigen te maken en daarin begeleid te worden. je kan al van dag 1 toepassen maar de leranings zijn verspreid zodat het heel behapbaar is. De duur van de tool zelf toepassen hangt o.a. af van met hoeveel deelnemers je bent en hoeveel tijd je toekent aan elke ronde, alsook of je de 6 onderdelen/rondes van een sessie achter elkaar doet of opgesplitst hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook ronde 6 (het invullen van de actiefiche) op een andere dag doen. Zo kun je op voorhand zelf bepalen hoeveel tijd je ervoor uit wilt trekken. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je dat het beste berekent. Naargelang het thema, de rondes, de deelnemers en de spreektijd van elke deelnemer, kan je dus een Kansmakers-sessie doen, gaande van 30 minuten tot 4u. Je kan perfect een Kansmakers doen tijdens een praktijkblok van 2u maar ook een korte van 1u. 

Hoe weet ik of dit echt iets voor mij/ons is?

Hopelijk voel je al een eerste klik door de website te lezen, maar ik kan begrijpen dat je twijfels hebt. Het beste kan je het weten door het te ervaren, maar dat is natuurlijk al een grote stap. Als je dus nog twijfelt om het te ervaren, check dan even of je openstaat voor meer gelijkwaardige besluitvorming, participatie van jongeren, cocreatie, verbinding met jezelf en met elkaar in gezinnen te versterken, met van problemen nieuwe kansen te kunnen maken, met makkelijker en op een veilige manier kwetsbaarheid kunnen laten zijn alsook kracht en empowerment. Ook als je het fijn vindt om altijd een tool bij de hand te hebben in je praktijk om een gesprek makkelijker te faciliteren, als je ook openstaat om verbindende communicatie echt meer samen te gaan integreren bij jongeren en in gezinnen alsook met eventuele collega's is Kansmakers ideaal. Dat je ook gelooft dat we in deze tijden bruggenbouwers nodig hebben i.p.v. te polariseren, verdelen, muren op te trekken en meer. En dat het stressende systeem dat we nu kennen in de maatschappij zijn limieten heeft en je met betrokkenheid van iedereen, zeker van jongeren, veel vernieuwing en verbetering kan brengen. Als je bij een of meerdere aspecten een herkenning bij hebt, dan is het zeker iets voor jou/jullie :-)

Wat is het verschil met andere methodes?

Er zijn nog gespreksmethodes en trainingen, maar die zijn meestal niet visueel en zo gestructureerd. Alsook zijn ze niet zo gericht op lichaamsbewustzijn en kennis van je stresssysteem. Met Kansmakers bouw je veel makkelijker veiligheid in en worden processen echt zichtbaar op het gespreksbord. Bij andere gesprekken blijven de woorden minder tastbaar. Alsook zijn andere methodes vaak rond 1 thema of expertise, bijv. talenten of rouw. Kansmakers kan je onbeperkt blijven inzetten en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Bij sommige methodes of spelen moet je telkens de ingewikkelde handleiding en spelregels lezen en dat houdt je al tegen om te starten. Of je hebt steeds vervolgtrajecten en blijvende coachings nodig en zo kan je afhankelijkheid ervaren. Eens je het Kansmakers traject hebt gevolgd kan je het eindeloos en onbeperkt blijven inzetten en voel je zelf ook de meerwaarde in jouw leven. Er zit ook een speels en actief element in wat de betrokkenheid en ontspanning verhoogt en voor alle leeftijden toegankelijk maakt en zeker ook bij jongeren heel goed werkt. Je kan ook uitbreiden met extra mogelijkheden zoals gevoelenskaartjes in te brengen. Andere methodes zijn strakker omlijnd en beperkter. De meerwaarde is ook dat je hier een totaalpakket hebt, een methodemet een online applicatie, online trainingen, een community en extra live coaching- en begeleidingsmogelijkheden. Het is dus veel meer dan een eenmalige ervaring en brengt echt meer gemak bij jongeren en gezinnen.

Kan je de Kansmakers-kit kopen zonder begeleiding?

Neen, dit kan niet. Om kwaliteit te garanderen en een goede opleiding te ervaren, is het belangrijk om optimaal getraind te worden. Met positieve eigen ervaringen is alles helder en smaakt het naar meer. Je kan er zelf mee verder aan de slag en nog online support blijven ontvangen. Eenmaal een Kansmaker kan je voor intern gebruik/clienten nog extra Kits bijbestellen of ander materiaal zoals extra kaartjes en doeken om met meerdere groepen tegelijk te doen, dit zonder introductiesessie/begeleiding.

Met hoeveel personen kan je Kansmakers gebruiken?

Je kan het inzetten voor een een-op-een gesprek of coaching en voor een groepsgesprek, vergadering, brainstorm, groepswerk enzovoor. Je kan dan rond het gespreksbord van Kansmakers met max. 10 mensen zitten. Je kan met meerdere groepen tegelijk een sessie doen - bijvoorbeeld met grote groep collega's verdeel je in 3 groepjes maar dan heb je twee extra gespreksborden nodig die je kan bijbestellen.

"Jongeren zijn de hoop van morgen en de actoren van verandering vandaag. In hen investeren en hen de middelen bieden om te gedijen, is een collectieve verantwoordelijkheid die de toekomst van onze samenleving zal bepalen.”.”

Kofi Annan, Voormalig Secretaris-generaal van de Verenigde Naties

>