De SPEELSE, ONTSPANNENDE manier om bruggen te bouwen SAMEN met jongeren

Constructief & positief omgaan
met diversiteit in het gezin

 • Merk jij ook dat het voor jongeren en hun omgeving moeilijk is om vanuit behoefte- en gevoelensniveau te kunnen spreken (terwijl oordeel naar elkaar wel makkelijker gaat)?
 • En zorgt diversiteit bij jongeren en in hun gezin vandaag dikwijls voor spanning, conflict en onbegrip in plaats van constructieve samenwerking? (in een harde maatschappij en wereld vol oorlogen zijn er ook niet zoveel goede voorbeelden, hé)
 • Sta je open voor een participatieve methodiek om samen aan een zeel te trekken(zodat jij meer impact hebt)

Met de Kansmakers-kit en begeleide training over deze dialoog-methodiek maak je van communicatie een authentiek bindmiddel in het gezin, betrek je iedereen bij oplossingen voor problemen, verbeter je het welzijn én staan de neuzen in dezelfde richting

Positieve impact op verschillende niveaus

Een praktische, speelse manier om samen te spreken en handelen naar de echt onderliggende behoeftes en oorzaken van problemen.

Fight/fly/freeze-
communicatie
verminderen

Jij laat deelnemers bewust worden van automatische reactie-patronen (oordelen, verdedigen, pleasen, ...) en leert ze constructief communiceren.

ONDERSTEUNT JE BEGELEIDING IN:


 • communicatie-problemen
  in het gezin
 • sociale vaardigheden
 • conflict hantering en preventie

Tijdsbesparend
en duurzame
oplossingen

Je vermijdt oeverloze discussies, conflicten en quickfixes en laat iedereen sneller tot dialoog en samen gedragen oplossingen komen. 

ONDERSTEUNT JE BEGELEIDING IN:


 • gezinsorganisatie
 • echtscheidingen & nieuwsamengestelde gezinnen
 • opvoeding
 • gedragsproblemen

Empowerment en
verbinden van
hoofd en hart

Jij laat deelnemers zich echt gehoord, gelijkwaardig én gewaardeerd voelen. Alsook hun (buik)gevoel verbinden met hun gezond verstand.

ONDERSTEUNT JE BEGELEIDING IN:


 • eigenwaarde
 • laag zelfbeeld
 • HSP & hoogbegaafdheid
 • intuïtie
 • kind-ouder problemen

Minder stress en
polarisatie en
meer verbinding

Je leert met de polyvagaal-theorie van Porges en de Nervus Vagus veiligheid in het lichaam creëren. Waardoor constructieve communicatie kan belichaamd worden. 

ONDERSTEUNT JE BEGELEIDING IN:


 • stress hantering
 • zelfzorg
 • grenzen stellen
 • diversiteit & inclusie

NA DEZE BLENDED TRAINING...

 • ervaar je dat jongeren makkelijker en speels leren verbindend communiceren, wat ze in het 'gewone' leven ervoor nog niet konden.  
 • kan je makkelijker en ontstressend alle soorten problemen bespreekbaar maken in je werking met jongeren en heb je samen gedragen besluitvorming waardoor iedereen beter meewerkt ipv tegenwerkt. 
 • kan je het erkennen en spreken vanuit hun gevoelens, behoeftes en meningen bij iedereen makkelijker laten ontwikkelen zodat ze trouw en dicht bij zichzelf kunnen blijven, samen met anderen.
 • kan je de divers-sensitiviteit en empathie bij jongeren maar in het gezin onderling verbeteren en heb je altijd een handige werkvorm om iedereen mee te betrekken om samen oplossingen te vinden en een actieplan uit te voeren. 
 • verlies je minder tijd met besprekingen, brandjes blussen, .. omdat je sneller tot de kern komt en duurzamer tot oplossingen.
 • én ervaar jij minder druk en verantwoordelijkheid en geniet je de kracht van participatie met jongeren en andere professionals


Nog vraagjes over het gebruik van de werkvorm?

Wauw, dus het is toepasbaar met gezinnen en teams maar kan het ook een-op-een?

Kansmakers is ook toepasbaar met 2 personen. Empower en ga voor een constructief gesprek tijdens

 1. coachgesprek 
 2. ouder-kindgesprek 
 3. zorgbegeleiding
 4. oudervergadering
 5. therapiegesprek 
 6. bilateraal gesprek met collega
 7. .... 

En voor de groepsgesprekken, in welke settings kan ik het dan allemaal gebruiken?

De Kansmakers-methodiek is een gespreksmethodiek maar toepasbaar in verschillende settings , zowel als coaching- en samenwerkingsmethodiek. 

 1. team- of gezinsvergaderingen
 2. brainstorm  
 3. coaching
 4. kringgesprek  
 5. debat  
 6. groepsspel  
 7. teambuilding  
 8. werkvorm in vormingsdag  
 9. training 
 10. ...

Waar kan ik met Kansmakers makkelijker aan bijdragen voor jongeren en hun gezin?

 
 1.  Meer probleemoplossend vermogen, out of the box ideeën en ownership bij jongeren in gezinnen
 2. Meer harmonie en tijd voor leuke dingen bij jongeren en in de samenleving door het brengen van deze authentiek verbindende communicatievaardigheden en cocreatie.
 3. Meer veiligheid brengen bij jongeren om in hun omgeving zichzelf te zijn en hun stem te laten horen zodat alles wat er leeft ruimte krijgt
 4. meer samenhorigheidsgevoel en taboe rond mentaal welzijn nog meer doorbreken
 5. Meer lichaamsbewustzijn en kennis om hun eigen stress te reguleren 
 6. Meer betrokkenheid, ontspanning en flow bij jongeren in hun dagelijks leven
 7. Sneller en efficiënter tot besluitvorming en actie komen, zonder oeverloos gepraat en discussies
 8. Makkelijkere integratie thuis van wat jongeren en ouders leren uit je begeleiding 
 9. Meer empowerment en impact bij jongeren en groei in eigenwaarde en verbinding
 10. Makkelijker om met diversiteit in gezinnen (en ook je team) om te gaan en die positief in te zetten

“Wat me opviel dat je als ouder of gezinscoach geneigd bent om vaak met oplossingen te komen voor een probleem. Terwijl het kind of de jongere met een nog mooiere oplossing uit zichzelf komt via Kansmakers. 

“Wat me opviel dat je als ouder of gezinscoach geneigd bent om vaak met oplossingen te komen voor een probleem. Terwijl het kind of de jongere met een nog mooiere oplossing uit zichzelf komt via Kansmakers. 

Amy Keijzer, mama van 2 kinderen, Kinder - en oudercoach bij Familiepraktijk vrij

Het divers & stress-sensitief communicatiepakket op jouw maat

Ontdek de 3 onderdelen van hét pakket voor bruggenbouwers.

De krachtige
Kansmakers-kit 

Je ontvangt de Kansmakerskit met alle benodigdheden en alles uit jouw pakket toegestuurd bij de start van het traject.
Deze tool is de basis en ondersteunende werkvorm van deze nieuwe manier van verbindend communicerenLees hier meer over de kit.

Live (of online)
training op maat

Zelf ervaren is de beste manier om iets te leren. Vandaar starten we met jou deze methodiek te laten ervaren rond een eigen uitdaging en word je verder goed begeleid. Zodat jij het positieve effect kan merken én van daaruit Kansmakers ook makkelijk leert toepassen met jongeren. 

Online academy & community

In de online app vind je de academy met de e-learnings én de community. Je kan er op eigen tempo de nieuwe vaardigheden en kennis leren. Je krijgt tips, kan je vragen stellen, elkaar inspireren en co-creëren met andere professionals.

89%
is de gemiddelde tevrEdenheids-score van de training
99%
  VAN DE deelnemers  VOELDE ZICH GEHOORD NA KANSMAKERS
97%
vond respect en luisteren naar elkaar vanzelf gaan

na bevraging bij 100 deelnemers (40 jongeren/60 volwassenen) UIT verschillende Kansmakers-trainingen/sessies.

"We hebben Kansmakers ervaren rond verschillende 'werkpunten' die er zijn in ons gezin. bv Hoe kunnen we de tijd op computerspelletjes limiteren? Hoe kunnen we als gezin meer samen doen?
Het is fijn om te delen wat er leeft bij iedereen en samen oplossingen te vinden.


Je zou kunnen vermoeden dat de oplossingen vooral van ons (de ouders) kwamen maar de input kwam vooral ook van de kinderen. Iedereen vindt het altijd leuk en constructief. Vooral omdat we hiermee ook telkens een gedeeltelijke oplossing bieden aan onze behoefte aan meer qualitytime samen. Dergelijke dialoogmomenten hadden we ervoor zelden. Een aanrader."

Wim Lauwerys, Inkoper en teamleider bij Hubo, vader van 4 kinderen


Hoi,

Ik ben Katrien


Ik weet uit ervaring als coach en docent - maar vooral privé - hoe moeilijk het vaak is om authentiek te zijn in communicatie als je je 'anders' voelt. Je houdt je bijvoorbeeld in om niet kwetsen, je pleast om niet afgewezen te worden, of je gaat net heel erg controleren of eisen. Extraverten gooien het er makkelijker 'uit' of oordelen vlugger en bij introverten of pleasers - zoals ik vroeger - zoekt wat niet geuit wordt een weg naar 'binnen'. Beiden manieren zijn niet constructief en brachten me nieuwe kwetsuren en maakte me op termijn zelfs ziek

Ik was daar niet alleen in. Het kon anders. Door mijn burn-out en angststoornis leerde ik om mild te zijn voor mezelf, wat niet goed voelt bespreekbaar te maken, niets meer te onderdrukken maar op een authentieke, verbindende manier uit te spreken vanuit behoefte- en gevoelsniveau. En de anderen daar ook in uit te nodigen. Dat is heel helend en verbetert relaties merkte ik. 
 
Kansmakers gelooft dat de evolutieleer the survival of the fittest en de individualisering van mentale problemen niet langer werkt in deze tijden. Net the survival of who work better together! gaat zorgen voor die broodnodige positieve evolutie in ons sociaal welzijn en constructief omgaan met onze diversiteit. Om dit makkelijker te maken, meer veiligheid in ons lijf daarin te ervaren en meer empathie en begrip voor elkaar te hebben is de training en tool Kansmakers. Het maakt divers- & stress-sensitief communiceren en samenwerken in al de 'kleine' en 'grote' uitdagingen veel soepeler. 

Ik geniet van dit via Kansmakers ook aan jongeren en begeleiders  te kunnen doorgeven. Want samen jezelf zijn, dat is pas sterk!

Katrien De keyzeR
communicatietrainer, tool-ontwikkelaar en levensgenieter
meer lezen

Ga voor KANSMAKERS 
en BRENG KRACHTIG & authentiek TEAMWORK IN GEZINNEN 

Overal breng jij hierdoor meer empowerment, verbinding en begrip bij jongeren in gezinnen. Heel welkom, kansmaker(s)! Je hebt de keuze uit 3 pakketten.

KaNSMAKERS TRAINING
EXPLORER

Voor wie het graag alleen met begeleiding ontdekt

 • 1 online groepsdemo op maat (min 2 -max. 4 pers - 1u30)
 • E-learning (2 modules) om het optimaal te leren faciliteren + divers-sensitieve aanpak + ontdek de werking van ons zenuwstelsel en invloed op dialoog
 • De 'Divers- & stress-sensitieve communicatiescan'(24 vragen) Ontdek je sterktes én kansen + tips
 • 3 maanden online support en tips bij vragen (=1Q&A/maand).
 • 1 themakaartenset: 'Bruggen bouwen in het gezin'
 • 1 online voorbereidend gesprek met jou voor de training (1u)
 • 1 vragenlijst van hele team als voorbereiding
 • 3u live training (teambuilding) op locatie van je organisatie
 • 1 opvolggesprek met jou na de live training (1u)
 • Certificaat als Kansmakers-facilitator

nu € 297 ipv € 397

incl. BTW én verzendingskosten

Waarom voor dit traject kiezen?

 • Als je na een introductie deze methodiek in de basis graag zelf verder ontdekt maar wel graag 3 maanden daarover kan vragen stellen.
 • Als je je team, jongeren en hun omgeving makkelijker wilt leren betrekken bij het oplossen van uitdagingen en problemen.
 • Als je van hulpvraag naar oplossingen en actieplan wilt gaan op een speelse, ontspannende manier waar iedereen graag aan wil meewerken ipv tegenwerken.
 • Als je van communicatie een authentiek bindmiddel wil maken in diversiteit.
 • En veel meer redenen :-) , zie deze hele pagina en lees ook hier de grootste voordelen.  

Wat zit er juist in de e-learning?

BASIS

 • Module 1: Start to Kansmakers
  Optimaal de methodiek leren faciliteren
 • Module 2: Participatie met jongeren
  Van wantrouwen en stress naar betrokkenheid en ontspanning (oa via de Polyvagaaltheorie van Porges)

VERDIEPING

 • Module 3: Verdieping Kansmakers
  Variaties, verschillende dynamieken
 • Module 4: Bruggen bouwen in het gezin
  werken met de kaartenset rond communicatie

Wat zit er in deze Kansmakers-kit?

 • Het gespreksbord (95 x 95 cm) 
 • Handleiding (21 x 21 cm), 48 pagina's
 • 36 gesprekskaartjes
 • 50 actiefiches (+ online actiefiche)
 • 200 kansenkaartjes
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten.
 • 54 Behoeftenkaartjes in handig opberdoosje
 • 54 Gevoelenskaartjes in handig opberdoosje
 • De uitbreidingkaartenset rond communicatie 'Bruggen bouwen in het gezin'
  (enkel bij experience en expert-pakket)
 • 3 maanden toegang tot online app met cocreatie-community van professionals & e-learning
 • 3 Q&A's, = 1 x per maand voor al je vragen en online support
  Meer info over de Kansmakers-kit zie hier.


** Je kan starten met explorer en later upgraden naar experience


KaNSMAKERS TRAINING
EXPERIENCE

Voor wie het graag samen in je team met begeleiding ervaart

 • 1 online individuele demo op maat (1u30)
 • E-learning (4 modules) om het optimaal én met uitgebreide mogelijkheden te leren faciliteren + divers-sensitieve aanpak + ontdek de werking van ons zenuwstelsel & invloed op dialoog + ...
 • De 'Divers- & stress-sensitieve communicatiescan'(24 vragen) Ontdek je sterktes én kansen + tips
 • 6 maanden online support en tips bij vragen (=1Q&A/maand).
 • 1 themakaartenset: 'Bruggen bouwen in het gezin'
 • 1 online voorbereidend gesprek met jou voor de training (1u)
 • 1 vragenlijst van hele team als voorbereiding
 • 3u live training (teambuilding) op locatie van je organisatie
 • 1 opvolggesprek met jou na de live training (1u)
 • Certificaat als Kansmakers-facilitator

Vanaf € 1247, vraag prijs op maat

naargelang aantal deelnemers en afstand 

Waarom voor dit traject kiezen?

 • Als je deze methodiek graag samen live wil ervaren in je organisatie met je team en ook 3 maanden support krijgt om hier in te groeien.
 • Als je zelf graag rond een divers- en stress-sensitief communicatie-thema in je werking/team begeleid wordt van uitdaging tot oplossingen en concreet actieplan.
 • Als je (team) het fijn vindt om op eigen tempo nog te verdiepen via e-learnings.
 • Als je jongeren en hun omgeving makkelijker wilt leren betrekken bij het oplossen van uitdagingen en problemen.
 • Als je bij jongeren van hulpvraag naar oplossingen en actieplan wilt leren gaan op een speelse, ontspannende manier waar iedereen graag aan wil meewerken ipv tegenwerken.
 • Als je van communicatie een authentiek bindmiddel wil maken samen in diversiteit.
 • En veel meer redenen :-) , zie deze hele pagina en lees ook hier de grootste voordelen.

Wat zit er juist in de e-learning?

BASIS

 • Module 1: Start to Kansmakers
  Optimaal de methodiek leren faciliteren
 • Module 2: Participatie met jongeren
  Van wantrouwen en stress naar betrokkenheid en ontspanning (oa. met Polyvagaaltheorie van Porges)

VERDIEPING

 • Module 3: Verdieping Kansmakers
  Variaties, verschillende dynamieken
 • Module 4: Bruggen bouwen in het gezin
  werken met de kaartenset rond communicatie

Wat zit er in deZE Kansmakers-kit?

 • Het gespreksbord (95 x 95 cm) 
 • Handleiding (21 x 21 cm), 48 pagina's
 • 36 gesprekskaartjes
 • 50 actiefiches (+ online actiefiche)
 • 200 kansenkaartjes
 • 5 zandlopers: 30 sec, 1, 3, 5 en 10 minuten.
 • 54 Behoeftenkaartjes in handig opberdoosje
 • 54 Gevoelenskaartjes in handig opberdoosje
 • De uitbreidingkaartenset rond communicatie 'Bruggen bouwen in het gezin'
 • 6 maanden toegang tot online app met cocreatie-community van professionals & e-learning
 • 6 Q&A's, = 1 x per maand voor al je vragen en online support
  Meer info over de Kansmakers-kit zie hier.


** Je kan starten met experience en later upgraden naar expert .


KaNSMAKERS TRAIN DE TRAINER
EXPERT

Voor wie graag expert en mee ambassadeur wil worden in deze methodiek

Training met verdieping van de methodiek alsook mogelijkheid van eigen customised kaartenset met jouw/jullie expertise. Je start altijd met Explorer of Experience en als je wil doorgroeien dan kan je voor Expert gaan. Heel welkom.

Vraag info en prijs op maat

naargelang aantal deelnemers en afstand 

ENKELE ORGANISATIES DIE KANSMAKERS AL MEE UITDRAGEN

WAAROM NU?

 • jij weet dat de nood aan meer authentieke verbinding en beter omgaan met diversiteit groot is in de maatschappij
 • je voelt voldoening wanneer je samen tot betrokkenheid en oplossingsgerichte gesprekken komt met jongeren en hun ouders
 • je wil je graag ondersteund voelen met kennis en een laagdrempelige methode waarbij je iedereen (extravert én introvert, denkers en doeners, spiritueel en down to earth, autochtoon of allochtoon,..kan betrekken en laten participeren in constructieve communicatie en samenwerking
 • als je het nu doet win je dus tijd doordat problemen makkelijker opgelost worden en jongeren maar ook ouders meer meewerken ipv tegenwerken 
 • zonder deze ontstressende, verbindende communicatievaardigheden is de kans groot dat er nog meer conflict, racisme, onbegrip, mentale problemen,.. ontstaan en nog meer jongeren én volwassen uitvallen..

Interesse en nog twijfels of vragen?

Dit webinar geef ik op het Bandbreedte netwerkmoment van Opgroeien ( het vroegere Kind & gezin)

Of mail katrien@kansmakers.be of bel me op 04745273918

Enkele Kansmakers aan het woord

Sanderella Metin, apotheker-assistente en student bedrijfsmanagement over hoe makkelijker je dichter naar elkaar komt en zaken bespreekbaar maakt.

Anja De Rouck, leerkracht en bezielster van onderwijsplatform Goevie over hoe alle leerlingen zich durven laten horen door Kansmakers.

Nathalie Theys, coach en mama over het positief meewerken van haar 11-jarige dochter door via Kansmakers zelf mee oplossingen te vinden.

Olivier Hendrickx, student communicatie & marketing, over hoe jongeren zich meer gehoord voelen door Kansmakers en het mensgericht werken ondersteunt.


FAQ

 • OVER DE METHODIEK

 • OVER DE APP

Is de methode toegankelijk voor elk type persoon en leeftijd?

Ja, Kansmakers is toegankelijk en laagdrempelig en mits goede begeleiding van de gespreksleider kan je met jong en oud hiermee in gesprek vanaf de leeftijd van 10 jaar. Ook qua achtergrond of cultuur zijn er geen beperkingen omdat het net de kracht van diversiteit en gelijkwaardigheid inzet en iedereen zich er veilig kan voelen om in gesprek te gaan. De uitkomst en oplossingen door Kansmakers zijn net gebaad door verschillende invalshoeken, persoonlijkheden en visies samen te brengen zodat je een bredere kijk hebt.

Voor welke problemen kan je het allemaal inzetten?

Je kan alle soorten problemen en uitdagingen samen aanpakken. De vaardigheden die je leert kan je in alle dagdagelijkse situaties toepassen en de communicatie, empowerment en samenwerking voelen verbeteren. Met de tool vertrekt je door de kernvraag te bepalen en die oplossingsgericht te formuleren. Die begint altijd met "Hoe...?" of "Wat...?" Je hebt praktische thema's zoals "Hoe kunnen we ons ochtendrush optimaal organiseren?" tot welzijnsthema's zoals "Hoe kunnen we de communicatie in ons gezin verbeteren?". Er zitten 36 vragen in de doos, maar je kan ze onbeperkt zelf bijmaken naargelang jullie eigen ervaringen en situaties. Hoe je de kernvraag bepaalt, wordt ook uitgelegd hoe je dat het makkelijkst doet. 

Kan je het ook met anderstaligen gebruiken?

Ja, dat kan. De doos, de benodigheden en de applicatie zijn momenteel enkel in het Nederlands beschikbaar, maar eens je de methode onder de knie hebt, kan je het zelf als gespreksleider uitleggen aan anderstaligen. Je kiest dan wel voor een taal per gesprek waarin ieder van de groep zich kan uitdrukken, lezen en schrijven. Dan kunnen ze door blanco kaartjes in de afgesproken taal te beschrijven het implementeren in de methode.

Hoeveel tijd neemt het in beslag om het te doen?

Het traject duurt 3 maanden omdat dit iedaal is om de methdotiek, kennis en vaardigheden echt eigen te maken en daarin begeleid te worden. je kan al van dag 1 toepassen maar de leranings zijn verspreid zodat het heel behapbaar is. De duur van de tool zelf toepassen hangt o.a. af van met hoeveel deelnemers je bent en hoeveel tijd je toekent aan elke ronde, alsook of je de 6 onderdelen/rondes van een sessie achter elkaar doet of opgesplitst hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook ronde 6 (het invullen van de actiefiche) op een andere dag doen. Zo kun je op voorhand zelf bepalen hoeveel tijd je ervoor uit wilt trekken. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je dat het beste berekent. Naargelang het thema, de rondes, de deelnemers en de spreektijd van elke deelnemer, kan je dus een Kansmakers-sessie doen, gaande van 30 minuten tot 4u. Je kan perfect een Kansmakers doen tijdens een praktijkblok van 2u maar ook een korte van 1u. 

Hoe weet ik of dit echt iets voor mij/ons is?

Hopelijk voel je al een eerste klik door de website te lezen, maar ik kan begrijpen dat je twijfels hebt. Het beste kan je het weten door het te ervaren, maar dat is natuurlijk al een grote stap. Als je dus nog twijfelt om het te ervaren, check dan even of je openstaat voor meer gelijkwaardige besluitvorming, participatie van jongeren, cocreatie, verbinding met jezelf en met elkaar in gezinnen te versterken, met van problemen nieuwe kansen te kunnen maken, met makkelijker en op een veilige manier kwetsbaarheid kunnen laten zijn alsook kracht en empowerment. Ook als je het fijn vindt om altijd een tool bij de hand te hebben in je praktijk om een gesprek makkelijker te faciliteren, als je ook openstaat om verbindende communicatie echt meer samen te gaan integreren bij jongeren en in gezinnen alsook met eventuele collega's is Kansmakers ideaal. Dat je ook gelooft dat we in deze tijden bruggenbouwers nodig hebben i.p.v. te polariseren, verdelen, muren op te trekken en meer. En dat het stressende systeem dat we nu kennen in de maatschappij zijn limieten heeft en je met betrokkenheid van iedereen, zeker van jongeren, veel vernieuwing en verbetering kan brengen. Als je bij een of meerdere aspecten een herkenning bij hebt, dan is het zeker iets voor jou/jullie :-)

Wat is het verschil met andere methodes?

Er zijn nog gespreksmethodes en trainingen, maar die zijn meestal niet visueel en zo gestructureerd. Alsook zijn ze niet zo gericht op lichaamsbewustzijn en kennis van je stresssysteem. Met Kansmakers bouw je veel makkelijker veiligheid in en worden processen echt zichtbaar op het gespreksbord. Bij andere gesprekken blijven de woorden minder tastbaar. Alsook zijn andere methodes vaak rond 1 thema of expertise, bijv. talenten of rouw. Kansmakers kan je onbeperkt blijven inzetten en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Bij sommige methodes of spelen moet je telkens de ingewikkelde handleiding en spelregels lezen en dat houdt je al tegen om te starten. Of je hebt steeds vervolgtrajecten en blijvende coachings nodig en zo kan je afhankelijkheid ervaren. Eens je het Kansmakers traject hebt gevolgd kan je het eindeloos en onbeperkt blijven inzetten en voel je zelf ook de meerwaarde in jouw leven. Er zit ook een speels en actief element in wat de betrokkenheid en ontspanning verhoogt en voor alle leeftijden toegankelijk maakt en zeker ook bij jongeren heel goed werkt. Je kan ook uitbreiden met extra mogelijkheden zoals gevoelenskaartjes in te brengen. Andere methodes zijn strakker omlijnd en beperkter. De meerwaarde is ook dat je hier een totaalpakket hebt, een methodemet een online applicatie, online trainingen, een community en extra live coaching- en begeleidingsmogelijkheden. Het is dus veel meer dan een eenmalige ervaring en brengt echt meer gemak bij jongeren en gezinnen.

Kan je de Kansmakers-kit kopen zonder begeleiding?

Neen, dit kan niet. Om kwaliteit te garanderen en een goede opleiding te ervaren, is het belangrijk om optimaal getraind te worden. Met positieve eigen ervaringen is alles helder en smaakt het naar meer. Je kan er zelf mee verder aan de slag en nog online support blijven ontvangen. Eenmaal een Kansmaker kan je voor intern gebruik/clienten nog extra Kits bijbestellen of ander materiaal zoals extra kaartjes en doeken om met meerdere groepen tegelijk te doen, dit zonder introductiesessie/begeleiding.

Met hoeveel personen kan je Kansmakers gebruiken?

Je kan het inzetten voor een een-op-een gesprek of coaching en voor een groepsgesprek, vergadering, brainstorm, groepswerk enzovoor. Je kan dan rond het gespreksbord van Kansmakers met max. 10 mensen zitten. Je kan met meerdere groepen tegelijk een sessie doen - bijvoorbeeld met grote groep collega's verdeel je in 3 groepjes maar dan heb je twee extra gespreksborden nodig die je kan bijbestellen.

"Als mensen ontdekken wat ze bezitten, putten ze daar kracht uit. Als mensen samen productiever worden dan gebruiken ze die kracht om zelf problemen aan te pakken en dromen te realiseren.”

Mike Green, bedenker van ABCD (Asset Based Community Development) waar KANSMAKERS DEELS IS OP GEÏNSPIREERD, LEES MEER HIER

>