ONTDEK DE TOOL & TRAINING KANSMAKERS VIA EEN GROEPSSESSIE

Maak uitdagingen samen makkelijker bespreekbaar

 • Zie jij ook dat jong en oud meer en meer onder druk staat en de verbinding met zichzelf en de omgeving kwijt geraakt?
 • Staan jullie in je team voor verschillende uitdagingen  en willen jullie de handen in elkaar slaan voor duurzame oplossingen?
 • Merk jij dat het moeilijker is daarin alle verschillende meningen, leeftijden, karakters, culturen,... oplossingsgericht te verbinden met elkaar?
 • En zorgt communicatie vandaag dikwijls voor stress en wrijvingen in plaats van oplossingen?
 • Wil jij dus ook inzetten op meer betrokkenheid, verbinding en samen aan hetzelfde zeel trekken?

Met de Kansmakers-kit en in-house-training over deze gesprekmethodiek maak je van communicatie een krachtig bindmiddel tussen mensen, realiseer je samen succesvolle en duurzame projecten, verminder je stress, verbeter je het welzijn én staan de neuzen in dezelfde richting

WAT GAAN WE DOEN OP DEZE TRAINING?

 • we starten met een 'ijsbreker' en dan met het kennismaken van de methodiek en een korte introductie van de wetenschappelijke & ervaringsgerichte basis.
 • we gaan effectief en ervaringsgericht aan de slag met een vooraf bepaalde kernvraag d.w.z. een concreet thema/probleem binnen jullie werking waar jullie graag een oplossing voor willen.
 • We doen de verschillende stappen van de methodiek en zo komen jullie letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar en tot de oplossing(en) voor het probleem en ervaren jullie de methodiek.
 • we bespreken de uitkomst en op het einde heb je een actieplan waar iedereen achter staat en zich gehoord voelt.
 • daarna kan jij met deze basis als facilitator het verder toepassen met je team rond andere thema's, in intervisies, werkvergaderingen, een-op-een-gesprekken, brainstorms, ... 
 • na de training krijg je toegang tot de verdieping in de online training en kan je ook co-creëren in de online community van Kansmakers zodat je het optimaal leert toe te passen en meer en meer een participatiecultuur en betere communicatie kan integreren in jullie werking. 

VOORDELEN VOOR JULLIE

 • na het volgen van deze training kan je duidelijker en verbindend communiceren en kan je makkelijker problemen bespreekbaar maken, participatie en betrokkenheid vergroten en Kansmakers in je team faciliteren.
 • ervaar je een betere samenwerking door een betere communicatie en voelt iedereen zich gehoord.
 • verbind je makkelijker het denken met het voelen en heb je samen gedragen oplossingen.
 • zijn prioriteiten vlugger helder en ga je samen van binnenuit een stap vooruit. 
 • verlies je minder tijd met bijeenkomsten omdat je effectiever en duurzamer tot oplossingen komt.
 • ervaar je diversiteit echt als een voordeel i.p.v. een moeilijkheid.
 • heb je een tool in handen die je kan inzetten bij oneindig veel mogelijke thema’s en situaties (van praktische problemen tot welzijnsthema’s) en ervaar je de kracht van kennis en ideeën delen, ook via de cocreatie-applicatie


“Teamleden omschreven Kansmakers als een rustige, gestructureerde manier om tot opbouwende gesprekken te komen en heel goed prioriteiten te bepalen. Dankzij deze methodiek zijn we snel tot een akkoord gekomen die door heel de groep gedragen werd. Ik kan andere organisaties zo'n groepssessie echt aanraden." 

Suzy Awouters, teamleader Acerta CTS

HOE ZIT DAT PRAKTISCH? 

 • live-training duurtijd = 4u
 • begeleiding door communicatietrainer Katrien De Keyzer
 • voor max. 10 deelnemers maar mogelijkheid tot 30 deelnemers (vraag info en prijzen)
 • voorzie zelf een ruimte met beamer, twee tafels en 10 stoelen
 • boeiende mix van theorie en praktijk
 • incl. voorgesprek (1u) en voorbereidende tool om jullie kernvraag van de Kansmakers-ervaringssessie te bepalen + nagesprek (1u) als opvolging na de training
 • inclusief 1 Kansmakers Work kit of een Kansmakers Kids kit (als je ook met kinderen werkt) met alle benodigdheden en de Kansmakers-applicatie (klik hier voor alle details)
 • Kansmakers-applicatie inclusief 2 users voor jou en een collega met onbeperkte toegang met e-learning over verbindende communicatie en over de basis van de methodiek *
 • In de app toegang tot online support en de cocreatie-community waar er ervaringen en tips kunnen gedeeld worden
 • extra Kits en users zijn bij te bestellen. Vraag naar meer info

* je kan later upgraden naar een uitgebreide  train-de-trainer voor meer verdieping in het begeleiden en alle extra variaties van de methode.

Dit alles voor 795 euro (excl. 21% btw)

WAAROM NU?

 • jij weet dat de nood aan meer verbinding groot is
 • jij en je werkomgeving wil echt minder stress en meer welzijn
 • je voelt voldoening wanneer er ruimte komt voor out of the box en vernieuwing
 •  je wil niet langer dweilen met de kraan open maar meer de oorzaak aanpakken
 • je voelt je ondersteund met een laagdrempelige methode in handen waarbij je ieders talent en creativiteit kan betrekken in constructieve samenwerking
 • als je het nu doet win je dus tijd doordat problemen makkelijker opgelost worden
 • als je wacht ga je de druk blijven voelen en de communicatie en betrokkenheid moeizamer zien verlopen
 • zonder verbindende communicatievaardigheden is de kans groot dat mensen uitvallen en je team verder uit elkaar groeit

Interesse en nog twijfels en vragen?

Of mail katrien@kansmakers.be of bel me op 04745273918

OF CONTACTEER ME

Katrien De Keyzer
Molenstraat 35
2840 Reet - België
0032 (0)475 27 39 18
Katrien@kansmakers.be

GRATIS KAARTENSET MET 15 DIRECT TOEPASBARE TIPS OM IN 1 MAAND DE COMMUNICATIE TE VERBETEREN EN STRESS TE VERMINDEREN! 

Hef o.a. de drempel om iets te vertellen op, bevorder herkenbaarheid bij elkaar en neem stress weg voor of door een gesprek.

Kansmakers stuurt af en toe nieuwsbrieven. Duid aan voor welke leeftijdstoepassingen van Kansmakers je interesse hebt: (kruis er zoveel aan als je wil)

faq

 • OVER DE METHODE

 • OVER DE GROEPSSESSIE

 • OVER DE APP

 • OVER DE DOELGROEP

Is de methode toegankelijk voor elk type persoon?

Ja, Kansmakers is toegankelijk en laagdrempelig en mits goede begeleiding van de gespreksleider kan je met jong en oud hiermee in gesprek. We raden aan vanaf de leeftijd van 7 jaar of wanneer ze kunnen schrijven en taalvaardiger zijn. Ook qua achtergrond of cultuur zijn er geen beperkingen omdat het net de kracht van diversiteit en gelijkwaardigheid inzet en iedereen zich er veilig kan voelen om in gesprek te gaan. De uitkomst en oplossingen door Kansmakers zijn net gebaad door verschillende invalshoeken, persoonlijkheden en visies samen te brengen zodat je een bredere kijk hebt.

Voor welke problemen kan je het allemaal inzetten?

Je kan alle soorten problemen en uitdagingen samen aanpakken. Je vertrekt door de kernvraag te bepalen en die oplossingsgericht te formuleren. Die begint altijd met "Hoe...?" of "Wat...?" Je hebt praktische thema's zoals "Hoe kunnen we onze eventdag optimaal organiseren?" tot welzijnsthema's zoals "Hoe kunnen we de communicatie met onze leerlingen verbeteren?". Er zitten 36 vragen in de doos, maar je kan ze onbeperkt zelf bijmaken naargelang jullie eigen ervaringen en situaties. Hoe je de kernvraag bepaalt, wordt ook uitgelegd hoe je dat het makkelijkst doet. Enkele domeinen waar je Kansmakers in kan doen en positieve verandering brengen: relaties en samenwerken, gebeurtenissen, werkomgeving, overlegstructuren en organisatie, mentaal welzijn, kennis en vaardigheden, ...

Kan je het ook met anderstaligen gebruiken?

Ja, dat kan. De doos, de benodigheden en de applicatie zijn momenteel enkel in het Nederlands beschikbaar, maar eens je de methode onder de knie hebt, kan je het zelf als gespreksleider uitleggen aan anderstaligen. Je kiest dan wel voor een taal per gesprek waarin ieder van de groep zich kan uitdrukken, lezen en schrijven. Dan kunnen ze door blanco kaartjes in de afgesproken taal te beschrijven het implementeren in de methode.

Hoeveel tijd neemt het in beslag om het te doen?

Dat hangt o.a. af van met hoeveel deelnemers je bent en hoeveel tijd je toekent aan elke ronde, alsook of je de 6 onderdelen/rondes van een sessie achter elkaar doet of opgesplitst hebt. Je kunt bijvoorbeeld ook ronde 6 (het invullen van de actiefiche) op een andere dag doen. Zo kun je op voorhand zelf bepalen hoeveel tijd je ervoor uit wilt trekken. In de handleiding staat duidelijk beschreven hoe je dat het beste berekent. Naargelang het thema, de rondes, de deelnemers en de spreektijd van elke deelnemer, kan je dus een Kansmakers-sessie doen, gaande van 30 minuten tot 4u. 

Hoe weet ik of dit echt iets voor mij/ons is?

Hopelijk voel je al een eerste klik door de website te lezen, maar ik kan begrijpen dat je twijfels hebt. Het beste kan je het weten door het te ervaren, maar dat is natuurlijk al een grote stap. Als je dus nog twijfelt om het te ervaren, check dan even of je openstaat voor meer gelijkwaardige besluitvorming, participatie, cocreatie, verbinding met jezelf en met elkaar te versterken, met van problemen nieuwe kansen maken, met kwetsbaarheid kunnen laten zijn alsook kracht en empowerment, als je het fijn vindt om altijd een tool bij de hand te hebben om een gesprek makkelijker te faciliteren, als je ook openstaat om verbindende communicatie echt meer samen te gaan integreren in je privé- en werkleven door o.a. ook de extra kennis en ervaring die je opdoet in de online trainingen. Dat je ook gelooft dat we in deze tijden bruggenbouwers nodig hebben i.p.v. te polariseren, verdelen, muren op te trekken en meer. Als je hier een herkenning bij hebt, dan is het zeker iets voor jou/jullie :-)

Wat is het verschil met andere methodes?

Er zijn nog gespreksmethodes en trainingen, maar die zijn meestal niet visueel en zo gestructureerd. Met Kansmakers bouw je veel makkelijker veiligheid in en worden processen echt zichtbaar op het gespreksbord. Bij andere gesprekken blijven de woorden minder tastbaar. Alsook zijn andere methodes vaak rond een thema of expertise, bijv. talenten of rouw. Kansmakers kan je onbeperkt blijven inzetten en de mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Bij sommige methodes of spelen moet je telkens de ingewikkelde handleiding en spelregels lezen en dat houdt je al tegen om te starten. Of je hebt steeds vervolgtrajecten en blijvende coachings nodig en zo kan je afhankelijkheid ervaren. Eens je Kansmakers eenmaal hebt gedaan en je hebt de online training gevolgd, dan ken je het zoals je leert autorijden en verlies je geen tijd om telkens opnieuw je in te werken. Er zit ook een speels en actief element in wat de betrokkenheid en ontspanning verhoogt en voor alle leeftijden toegankelijk maakt. Je kan ook uitbreiden met extra mogelijkheden zoals gevoelenskaartjes in te brengen. Andere methodes zijn strakker omlijnd en beperkter. De meerwaarde is ook dat je hier een totaalpakket hebt, een methode/spel met een online applicatie, online trainingen, een community en extra live coaching- en begeleidingsmogelijkheden. Het is dus veel meer dan een eenmalige ervaring.

Kan je de Kansmakers-kit kopen zonder de groepssessie of train-de-trainer?

Neen, dit kan niet. Om kwaliteit te garanderen en een goede introductie te ervaren, is het belangrijk om optimaal geïntroduceerd te worden door een ervaren gespreksleider van Kansmakers. Met een positieve eerste ervaring is alles helder en smaakt het naar meer. Je kan vanaf dan er zelf mee verder aan de slag en nog online support ontvangen. Eenmaal een Kansmaker kan je nog extra Kits bijbestellen of ander materiaal zoals extra kaartjes en doeken, dit zonder sessie.

"Als mensen ontdekken wat ze bezitten, putten ze daar kracht uit. Als mensen samen productiever worden dan gebruiken ze die kracht om zelf problemen aan te pakken en dromen te realiseren.”

Mike Green, bedenker van ABCD (Asset Based Community Development).

>